O podjetju

Vizitka

POMGRAD – CESTNO PODJETJE d.d.
Lipovci 256b / 9231 Beltinci
Podjetje
  • POMGRAD – CESTNO PODJETJE d.d. je bilo ustanovljeno leta 1990, ko se je odcepilo kot TOZD od Cestnega podjetja Maribor. Podjetje je z 190 zaposlenimi izvajalo pretežno redno vzdrževanje magistralnih, regionalnih in lokalnih cest na področju pomurskih občin in investicijsko vzdrževalna dela ter asfaltiranje cest. V letu 1997 se je podjetje preoblikovalo v delniško.
  • V letu 2002 je zaradi spremembe lastniške strukture, prišlo do reorganizacije družbe v smislu racionalizacije poslovanja. Družba je vključena v sistem povezanih družb SGP Pomgrad, d. d., s katerimi sodeluje na poslovnem in proizvodno-tehničnem področju.
  • V drugi polovici leta 2003 se je družba preselila na novo lokacijo v Lipovce 256 b, skupaj z Javnim vodnogospodarskim podjetjem Mura, d.d., kjer so možnosti za poslovanje vsekakor boljše. Podjetje je v letih 2004-2006 zgradilo tudi nove vzdrževalne baze in sicer na lokacijah v Gornjih Petrovcih, Ljutomeru in G. Radgoni.
  • Marca leta 2011 smo prevzeli vzdrževanje cest na področju Lenarta in Pesnice po stečaju CPM. Organizirala se je nova baza v Lenartu, od koder pokrivamo vzdrževanje državnih in lokalnih cest na področju dela koncesijskega območja 6.
  • Z letom 2012 se je začela reorganizacija družb v sistemu SGP Pomgrad d.d. in je tako enota asfalterstva prešla v družbo SGP Pomgrad Gradnje d.o.o. Na Cestnem podjetju M. Sobota je tako ostala le enota za vzdrževanje, ki pokriva vzdrževanje državnih in lokalnih cest in izvaja manjša gradbena dela, ter obnove cest. Trenutno zaposlujemo 96 ljudi. 
  • Za izvajanje dejavnosti je družba ustrezno organizirana.

Imate vprašanje, predlog, pripombe?

Zavedamo se, da se na cestah lahko srečate tudi z določenimi težavami. Potrudili se bomo, da vam jih pomagamo rešiti. Če zadeve ne spadajo v našo pristojnost, vam bomo predlagali, na koga se lahko obrnete.